KANGAL YAVRU BAKIM VE BESLENME
Merhabalar sayın KANGAL yavru sahipleri, Öncelikle beslemeyi düşündüğünüz Kangal yavrunuzun sizlere güzellikler getirmesini dilerim.

KANGAL YAVRUMUZU NASIL BESLEYECEĞİZ;

  • 45 Günlük bir yavru günde ortalama 5 öğün beslenmelidir.
  • İyi bir beslneme profesyonel kuru hazır mamalarla yapılmalıdır. profesyonel mamalarla yapılacak besleme imkanlar elverdiği sürece devam etmelidir.14-16 aya kadar devamında yavrunuzun inanılmaz güzellikte bir kangal olmasına en önemli etkenlerden biridir.Çünkü profesyonel mamalarda yavrunuzun tüm ihtiyaçlarını karşılayan minareller, fosfor,kalsiyum,proteinler,enerji ve daha fazlası tam anlamıyla mevcuttur. İmkanların elvermediği durumlarda daha ucuz mamalar tercih edilebilir ve ilave besinlerle de desteklenebilir. ilave besinler olarak yoğurt, günde 1 yumurta sarısı,hayvansal gıdalar tercih edilebilir.
  • Ev yemekleri ile besleme de yapılabilir, bu durumda da köpeğinizin performans kaybına çok büyük etkisi olan, ishale dikkat edilmesi gerekir. Kangal yavrunuzu ishalden korumak için, yavrunuzu yağlı ve ishale maruz kalabileceği tüm yiyeceklerden uzak tutmanız gerekkmektedir.Yine ev yemeklerinin yanında yoğurt, yumurta ve hayvansal gıdalarla destek yapılabilir.
  • Sütün yavrunuzu ishal yapabileceğini, özellikle de ilk aylarda unutmamalısınız.Sütün ishal riskine karşılık, yoğurt tercih edebilirsiniz.Böylece sütten alması gerekenleri kangal yavrunuz almış olur.
  • Yavrunuza 15-20 günde bir devit-3 vitaminini (iğne) ağız yolyla verebilirsiniz.
  • Yavrunuza Petkal, Canvit gibi vitamin ve kalsiyum tabletleini dozları gereği verebilirsiniz.
  • Tercih edeceğiniz mamaların eklem destekli ve kuzu etli olmasına özen gösteriniz.
  • Kangal yavrunuzun çok yemek yemesi çok büyüyeceği anlamına gelmediği gibi kilosu fazla bir kangal yavrusuun bodur kalma ihtimali daha yüksek olacaktır.çünkü kıkırdak yapıdaki ayaklara yapılacak ağırlık baskıısı yavrunun yüksek bir köpek olmasını engelleyecektir.ve işkembesi büyük olan bir köpeğin, omurilik şekli yükden dolayı aşağı basacak ve omuriliği bozulmuş bir köpek olacaktır. bu nedenle az ama sık beslemek mantıklı ve makuldür.
  • Kangal yavrunuzun dışkısını sürekli kontrol altında tutmalı, ishal gibi durumlarda derhal veteriner hekime başvurmalısınız.kemik ve çiğ et vermenizde fayda vardır .ancak,parazit uygulamalarını zamanında yapmak şartıyla
  • Tavuk eti pişmiş ve özellikle yazın fazla verildiğinde uyuz ve egzamaya yol açabilir.tavuk etini de çiğ vermeniz yararlı olacaktır.
    Tavuk kemiğini de Kangal yavrunuzun can güvenliği açısından uzak tutmanızda fayda vardır
  • Kangal yavrunuzun cereyanda kalmamasına ve yattığı zeminin temiz, kuru ve korunaklı olmasına önemle dikkat ediniz.
    Mama değişimlerinde kademeli geçiş yapınız.çünkü mama değişimleri ani olursa mide ve bağırsak rahatsızlıkları söz konusu olacaktır.

HAYDİ ŞİMDİ KOLAY GELSİN

PROFESYONEL MAMALAR: EKLEM DESTEKLİ VE KUZU ETLİ OLMASINI TERCİH EDİNİZ.
Kangal Yavrunuza ve size sağlıklı güzel günler dileriz.